هوش مصنوعی
مقالات علمی

هوش مصنوعی در علم پزشکی چه کاربردهایی خواهد داشت؟

خواه یا ناخواه بشر پا را در گستره ی علم فراتر میگذارد و امروزه ما با مبحثی رو به رو هستیم بنام هوش مصنوعی! اخیرا ایلان ماسک یکی از شناخته شده ترین افراد دنیا در سال 2023 اعلام کرد که هوش مصنوعی برای آینده ی بشریت میتواند به همان اندازه که مزیت دارد، زیان های سختی را نیز وارد سازد.

بنظرتان آیا از هوش مصنوعی میتوان در جنبه های افزایش سطح سلامتی نیز بهره برد؟

هوش مصنوعی برای علم پزشکی چه خدماتی میتواند ارائه دهد؟ آیا قرار است دستگاههای مدرنی با استفاده از این فناوری تولید گردند؟ در حال حاضر این تکنولوژی در صنعت پزشکی و دارویی وارد شده است؟

هادی طب سعی کرده در این مقاله کمی شما را با آینده ی علم پزشکی بر اساس هوش مصنوعی آشنا کند.

چگونه از هوش مصنوعی در علم پزشکی استفاده خواهد شد؟

نقل و قول ها در فضای مجازی در رابطه با این تکنولوژی نوین بسیار جذاب دنبال میشود. برخی از افراد سنتی در این باره ترسیده اند اما مشتاقان این علم بسیار زیادند. بخصوص پزشکان عصر حاضر که باید خود را آماده ی استفاده از تکنولوژی های پیشرفته بر اساس هوش مصنوعی کنند.

در سالهای اخیر شاهد وابستگی علم پزشکی به کامپیوترهای نسل جدید بوده ایم. حتی اگر امروزه به مطب های متخصصان چشم پزشکی وارد شوید خواهید دید تقریبا کارهایشان وابستگی شدیدی به دستگاههای مدرن دارد. پس میتوان اینگونه برداشت نمود که هوش مصنوعی بسیار سریعتر از بخش های دیگر وارد صنعت پزشکی شده است.

به نقل از وبسایت ibm.com پروژه های نوین هوش مصنوعی مطابق با سطح انتظارات پزشکان برای افزایش امکانات در جهت تحقیقات بالینی و محیط های آن بوده است. در حال حاضر، رایج ترین نقش های هوش مصنوعی در علم پزشکی، پشتیبانی تصمیم گیری بالینی و تجزیه و تحلیل تصویربرداری است.

ابزارهای پشتیبانی تصمیم بالینی به ارائه‌دهندگان کمک می‌کنند تا با فراهم کردن دسترسی سریع به اطلاعات یا تحقیقات مرتبط با بیمار، درباره درمان‌ها، داروها، سلامت روان و سایر نیازهای بیمار تصمیم‌گیری کنند. در تصویربرداری پزشکی، ابزارهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل سی تی اسکن، اشعه ایکس، ام آر آی و سایر تصاویر برای ضایعات یا سایر یافته‌هایی که ممکن است رادیولوژیست انسانی از دست بدهد، استفاده می‌شود.

تاریخچه ی بیماری های مهمی که رخ داده نشان میدهد پزشکان میتوانستند با بهره گیری از فنون پیشرفته تلفات را به حداقل ترین حالت ممکن درآورند. امروزه بخش عمده ای از ضعف های پزشکی به نبود امکانات فوق قدرتمند برمیگردد.

اگر از یک پزشک نخبه در مورد آینده علم پزشکی بر اساس هوش مصنوعی بپرسید به صراحت خواهد گفت که علم پزشکی بیشترین بهره را خواهد برد همانگونه که تکنولوژی هسته ای بسیار توانست در صنعت پزشکی تاثیر گذار باشد.

تاثیرات و کاربردهای هوش مصنوعی در علم پزشکی

به صراحت میتوان گفت که هوش مصنوعی از نظر زمانی به محققان پزشکی کمک خواهد کرد تا در سریعترین حالت ممکن کارهایشان را پیش ببرند. همچنین تجهیز محیط های آزمایشگاهی بر اساس این فناوری به تشخیص های دقیق تری کمک رسانی میکند.

هوش مصنوعی به پزشکان امروزی کمک خواهد کرد تا طول دوره های درمانی را به پایین ترین سطح آن برسانند همچنین میتوان امیدوار بود که با ظهور این پدیده در عصر حاضر شاهد افزایش نرخ امید به زندگی در بیماران باشیم.

این علم قادر به ساخت و بهینه کردن رباط هاییست که بتواند به معلولین در انجام کارهای روزمره کمک کند.

بخش های بسیار زیادی در علم پزشکی هستند که میتوانند از پروژه ی هوش مصنوعی استقبال کرده و دنیای مدرن را رقم بزنند.

در زیر به چند نمونه از خدمات هوش مصنونی در علم پزشکی اشاره خواهیم کرد:

هوش مصنوعی تشخیص بیماری را آسانتر میکند

در هوش مصنوعی موضوعی بنام خستگی نداریم. همانگونه که میبینید گوشی های هوشمند شما 24 ساعته در خدمتتان هستند بدون اینکه کم و کاستی در اجرای برنامه هایتان داشته باشند. هوش مصنوعی نیز مدام بیمار را چک میکند و بر اساس اطلاعاتی که در حافظه اش ذخیره کرده علائم حیاتی بیماری را به سادگیه هر چه تمام تر به سرپرست پزشکی ارائه میدهد.

با علم به اینکه  دستگاه‌های پزشکی مانند مانیتورهای قلب می‌توانند علائم حیاتی را ردیابی کنند، هوش مصنوعی می‌تواند داده‌های آن دستگاه‌ها را جمع‌آوری کند و به دنبال شرایط پیچیده‌تری مانند سپسیس باشد. یکی از مشتریان IBM یک مدل هوش مصنوعی پیش‌بینی‌کننده برای نوزادان نارس ایجاد کرده است که 75 درصد در تشخیص سپسیس شدید دقت دارد.

هوش مضنوعی دنیای پزشکی را علمی تر از همیشه پیش میبرد

درمان بیماری ها

با هوش مصنوعی حساسیت کار پایین آمده و پزشک میتواند تشخیص بهتری از شرایط بیمار ارائه دهد. هوش مصنوعی میتواند بعنوان یک مراقبت ویژه 24 ساعته در نظر گرفته شود. همانگونه که میدانید در بیمارستان ها کادر پرستاری مدام تعویض میشوند این مستلزم یاد آوری و سفارشات شرایط فعلی بیمار است اما با این تکنولوژی نه تنها کارهای بی مورد انجام نمیشود بلکه در طولانی مدت هزینه مرکز مراقبتی بسیار پایین می آید.

با هوش مصنوعی تاریخچه شرایط بیمار بخوبی ذخیره شده و میتوان فهمید که پزشک براحتی میتواند وضعیت بیمار را در دوره های مختلف درمانی بررسی نماید.

حتما بخوانید : درمان سردمزاجی زنانه با قرص پرووسترا

کاربرد هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی

هوش مصنوعی همینک در تصویر برداری پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است. در آینده این ربات خلاق میتواند جای یک تشخیص گر سرطانی را پر کرده و شرح درستی از روند بیماری ارائه دهد. این تکنولوژی نه تنها بعنوان یک کادر کمکی عمل میکند بلکه میتواند در مواردی حتی مسئولیت یک بیمار را برعهده بگیرد.

وقتی داده های علمی بجای انسان به یک ربات مجهز به هوش مصنوعی آموزش داده شده و در الگوریتم او نوشته شود دیگر امکان خطایی وجود نخواهد داشت و او برخلاف انسان نیازی به مطالعات مجدد را حس نمیکند. اگر چه بنظر میرسد هوش مصنوعی باعث بیکاری میلیون ها انسان و کادر درمانی در سرتاسر دنیا خواهد شد اما باید عنوان نمود که کارها خیلی بهتر و منظم تر انجام میپذیرند.

البته یک هشدار جدی همیشه از سوی توسعه دهندگان همواره صادر میشود.

منجر به ساخت و توسعه داروهای پیشرفته میشود

علم داروسازی بسیار پیچیده و خلاقانه است اما به نسبت کار زمان بری محسوب میشود. از سویی اینکار بسیار پرهزینه میباشد. هوش مصنوعی با تکیه بر داده های علمی قادر به کشف ترکیبات دارویی جدیدی خواهد بود که کاملا همه را متحیر میسازد. این همانند یک بازی شطرنج میباشد که در آن کامپیوترها توانسته اند قدرت بازی خوانی را از انسانها بربایند.

بنظر میرسد داروهای با کیفیتی در سالهای پس از ورود رسمی هوش مصنوعی در انتظار انسانهاست.

حتما بخوانید : لاغری سریع با گلوریا

نتیجه گیری پایانی از کاربرد هوش مصنوعی بر علم پزشکی

اگر چه پیشرفت های پزشکی با این علم تا چندین و چند درصد افزایش پیدا میکند اما مستلزم یک ادغام با نیروی انسانیست. هماهنگی اینکار بسیار مهم است تا برآیند کار بسیار بی خطر و کم اشتباه باشد. مطالعات نشان میدهد که با هوش مصنوعی ایمنی بیمار بالاتر میرود و بیمار را در مراکز مراقبتی بسیار آرام تر خواهد کرد.

در موارد دیگری هوش مصنوعی میتواند نیاز بیمار را به یک همراه 24 ساعته نیز کاملا مرتفع سازد. مهمترین موضوع اینست که وقتی استارت کار زده شود با گذشت زمان تمامی احتیاجات برطرف خواهند شد.

در پایان تخمین صحیحی از هزینه های هوش مصنوعی نمیتوان زد، اما برای شروع نیازمند هزینه های سنگینی میباشد و کشور های توسعه یافته و ثروتمند آغاز امپراتوری هوش مصنوعی بر علم پزشکی را اعلام خواهند نمود!


گرد آوری شده توسط هادی طب

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

هادی طب داروخانه ای برای خرید برندهای مشهور دارویی دنیاست

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *